היחידה הגסטרו-אנטרולוגית

היחידה הגסטרו-אנטרולוגית

מאת: ד"ר יוסף דיין מומחה ברפואה פנימית ומנהל מרכז מומחים לרפואה משולבת:

מערכת העיכול חשובה מאוד לתפקוד התקין של גוף האדם, היא האחראית על קליטת המזון ופירוקו, על ספיגתו לצורך הפקת אנרגיה ועל פינוי הפסולת והרעלים. כשאחד מאלה אינו תקין הדבר משפיע על האדם במובן הפיזי והנפשי.

מערכת העיכול דומה לפס ייצור במפעל, אם באחת התחנות חלה תקלה, ייעצר או יתעכב התהליך כולו ותגרמנה תקלות נוספות. למשל, תיפגם היכולת לפנות את הפסולת מהגוף או תיווצר תת ספיגה, המאזן האנרגטי ידלדל, תחלש המערכת החיסונית ועלולה להתחיל שרשרת של מחלות וטיפולים.

2630

עצירות כרונית

עצירות היא מחלה אשר מעבר לתחושת אי נוחות בבטן (כאב,גזים או נפיחות בבטן) גורמת גם לשורה של תופעות: עור לא בריא (פצעים, פצעי בגרות), שינויים במצב רוח, ירידה בערנות ובריכוז ועוד.
אין לטפל בעצירות ע"י זירוז פעילות מעיים בתכשירים משלשלים (כימיים או טבעיים), מאחר שבטווח הארוך המעיים מסתגלות והעצירות נמשכת. מומלץ לטפל בכמה מישורים, כשבשלב ההתחלתי כדאי לבצע ניקוי המעיים התחתונות ובהמשך לבצע שינויים בהרגלי האכילה, להקפיד על שתייה מרובה, פעילות גופנית ועוד מגוון שלם של טיפולים אינדיבידואליים עד לפתרון מלא של בעיית העצירות.

שיבושים תלויי גיל

כשהגוף מזדקן גם מערכת העיכול מזדקנת. הדבר מתבטא בשיבוש במתן יציאות, תשישות, קשיים בלעיסה, תת ספיגה, חולשה ואבדן משקל (ולעתים תת תזונה). אלה פוגעים משמעותית במערכת החיסון. במקרים רבים תוספי מזון אינם עוזרים (בשל בעיות הספיגה) והאדם ממשיך לרדת במשקל.
קיימים טיפולים תומכים להשלמת החוסרים בוויטמינים ומינרלים החסרים כגון עירוי ברזל,אומגה 3 וכו'. הטיפולים התומכים מחזקים את כלל מערכות הגוף, משפרים את איכות החיים ואת מצב הרוח וכמובן מאריכים את תוחלת החיים.

שלשול כרוני

שלשולים עשויים להיגרם בשל אי סבילות לסוגי מזון שונים, על רקע של מחלות כרוניות בדרכי העיכול,
בשל מחלות דלקתיות של מערכת העיכול כגון קוליטיס או מחלת קרוהן, על רקע של רגישות לגלוטן (צליאק) או ללקטוז (סוכר חלב) או בשל מזהמים שונים. אדם שמשלשל פרק זמן ממושך יכול לרדת במשקל בהדרגה ותפקוד המערכת החיסונית שלו עלולה להיפגע. בשלשולים ממושכים וקשים מומלץ לטפל ע"י דיאטה מתאימה (דלת שארית) ובאמצעות מתן תוספים דרך הווריד כמו ויטמינים, מינרלים וברזל, שכן בשל המחלה הבסיסית אלה אינם נספגים בגוף.

הפרעות ספיגה

גוף האדם זקוק לאספקה רצופה של ויטמינים, מינרלים (סידן, מגנזיום, אבץ, סלניום ועוד) וברזל, אותם מקובל לצרוך באמצעות תכשירים ותוספי מזון דרך הפה. במקרים בהם לא חל שיפור, יש לבדוק האם בעיית ספיגה במעיים היא שמונעת גם מהתוספים להגיע ליעדם. אם כך הוא, אין זה משנה כמה כדורים ומאיזה סוג ייטול האדם, רובם לא ייספגו ולא יגיעו למערכת הדם.

קבוצות באוכלוסייה המועדות יותר להפרעות ספיגה וזקוקות לצריכה מוגברת של ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיוניות הן: קשישים, חולים במחלות כרוניות (במיוחד בדרכי העיכול(, חולים במחלות ממאירות ונשים בהריון (בחלק מהמקרים( וחולים לאחר ניתוחים גדולים (במיוחד לאחר ניתוחי בטן).

פתרונות לשיפור הספיגה ולשיקום הגוף

כיום מוצעים מגוון פתרונות לטיפול בחסרים תזונתיים הנובעים מבעיות ספיגה. היעיל שבהם הוא עירוי הרכיבים החיוניים, אשר משמש כמנגנון העוקף את מערכת העיכול. העירוי מספק לגוף את הדרוש לו (ויטמינים, מינרלים, ברזל, חומצות שומן, חומצות אמינו וחומצות אומגה 3) ישירות למערכת הדם ומשמש כבסיס לתחילת תהליך ריפוי. לאחר התאוששות מערכת העיכול והתחזקות גופנית ניתן להסתפק שוב במתן התכשירים דרך הפה בלבד.

במרפאתנו מתמחים בטיפול בהפרעות שונות הקשורות בתפקוד מערכת העיכול. הטיפולים משלבים שינוי בהרגלי אכילה ובהרכב המזון, הגדלת אוכלוסיית החיידקים הידידותיים במעיים, שימוש בתכשירים המשקמים את רירית המעיים, השלמה תזונתית באמצעות עירויים ועוד. רק שילוב טיפול קונבנציונאלי עם מערך טיפולים משלים מביא להקלה משמעותית ולשיפור איכות החיים ולהחלמה.

 סרטון בנושא עצירות מאת דר' דיין.

נגישות

לתאום פגישה

מוזמנים לשלוח לנו הודעה

[leadercf7 campid="4622"]