בשנים האחרונות כולם מדברים על צריכת חומצת שומן מסוג אומגה 3, אך לרובנו עדיין לא ברורים היתרונות שבצריכה קבועה של חומצת השומן הזו, וחבל. ד"ר יוסף דיין, מנהל מרפאת המומחים ד"ר דיין לרפואה משולבת, מסביר על תרומת חומצות השומן לפעילותו התקינה של הגוף.
מה זה אומגה 3
חומצות שומן ממשפחת אומגה שלוש אינן עשויות מקשה אחת, ומחולקות לשלושה סוגים שונים, כולם הכרחיים עבורנו. הגוף אינו יודע לייצר בעצמו את חומצות השומן הללו, והתזונה המודרנית אינה מעניקה לגוף מספיק מהן, ולכן מומלץ ליטול אותן גם כתוספי תזונה.
היתרונות של אומגה 3
* אומגה 3 חיונית לפעילותו התקינה של המוח בדרכים רבות: תקשורת תקינה של תאי המוח, סיכוך קרום התאים, השפעה על ייצור חומרים המעבירים מסרים עצביים מהגוף אל המוח וחזרה ושיפור זרימת הדם במוח.
* אומגה שלוש נקשרת לתפקוד הכרתי רגשי תקין, ולמניעת מחלות זקנה כמו שיטיון, ומחלות נפש שונות.
* מחקרים הוכיחו כי צריכת חומצות שומן אומגה שלוש ואומגה שש עשויות לסייע לטיפול בילדים הסובלים מהפרעות קשה וריכוז.
* שיפור הזכרון והעלאת את מצב הרוח.
* לאומגה שלוש השפעה אנטי דלקתית, ולכן קשורה להחלמה ממחלות שונות המערבות דלקות, ביניהן אלרגיות, אסטמה, מחלות פרקים, מחלות עור שונות ועוד.
* מחקרים הוכיחו כי צריכת אומגה שלוש בעת הריון תורמת להתפתחות מערכת החיסון של העובר, מפחיתה סיכונים לאלרגיה, מעלה את רמת האינטילגנציה של הילד, מפחיתה סיכון ללידה מוקדמת ועוד.
* אומגה שלוש עוזרת לשמור על בריאות השיניים.
* בשילוב עגבניות מסייעת לשמירה על הלב
* מסייעת בהורדת רמות כולסטרול ועוד
איפה מוצאים אומגה 3?
כפי שהוזכר, אומגה 3 מחולקת לשלושה סוגים, אשר נמצאים במקורות שונים. רמות גבוהות של חומצות שומן אומגה מסוג אחד (ALA) ניתן למצוא באגוזי מלך, זרעי צ'יה, שמן קנולה, פשתן (בזרעים ובשמן), שמן זית ופולי סויה. שני הסוגים השונים (EPA, DHA) נמצאים בעיקר בדגים כמו סרדינים, מקרל, הרינג וסלמון, ובפירות ים. בנוסף, ישנן ביצים המועשרות באומגה שלוש, המהוות מקור טוב לאומגה שלוש, אך עדיין מומלץ לקחת תוסי תזונה להשלמת הכמויות הרצויות.