שלשול מוגדר כצואה רכה עד נוזלית. המקור לשלשול הוא בדרך כלל זיהום (מזון "מקולקל", שיש בו חיידק, וירוס או רעלן, או שילוב שלהם), אולם במקרה כזה, השלשול עובר מעצמו. לעומת זאת, ישנם שלשולים שאינם זיהומיים אלא הם צורת ביטוי של הגוף לטיפול כימותרפי, להפרעות בספיגה, לרגישות לתרופות, לרגישות לסוגי מזון שונים, כמו חלב, ועוד. השלשול הוא גם תופעת לוואי של דלקת במעיים כמו קרוהן וקוליטיס ואף של מחלות ממאירות, ולכן הוא מחייב בדיקה רפואית, אבחנה מסודרת וטיפול.
המודל הטיפולי המיוחד שלנו בטיפול בשלשול ממקור זיהומי, עדיף לא לקחת תכשירים עוצרי שלשול, מאחר שהדבר גורם להארכת זמן המחלה. לעומת זאת, צריך להקפיד על מנוחה, שתייה מרובה וכלכלה דלת-סיבים למשך יומיים-שלושה. אפשר לקצר את זמן המחלה, על ידי מתן מלחים ונוזלים דרך הווריד. לעיתים מטפלים באמצעות אנטיביוטיקה או תכשירים אחרים, בהתאם לבעיה. הטיפול שלנו בשלשולים משתנה בהתאם למקור הבעיה, לאופייה ולתנאי החולה, והוא עשוי לכלול: