טיפול תומך בחולי סרטן

טיפול תומך בחולי סרטן - המחלקה לתמיכה בחולי סרטן

מרפאתו של ד"ר דיין מעניקה לחולי סרטן מסגרת תומכת המתאימה בדיוק לצרכיהם:

 מרפאה מחבקת עם יחס אישי לכל חולה

  •  טיפול אינדיווידואלי, המלווה גם בתמיכה נפשית אישית וקבוצתית
  •  שמירה על קשר רצוף עם כל חולה במחלקה בעזרת איתורית
  •  טיפול מערכתי גם במשפחת החולה, תוך מתן מענה לפניות בכל עת
  •  אנשי מקצוע מעולים הנמצאים כל העת בקשר עם הרופא המטפל

סרטן הוא שם כללי למחלות שונות, שבהן מספר תאים בגוף עוברים שינוי ומתחלקים בצורה בלתי מבוקרת. בדרך כלל, מערכת החיסון מצליחה להתמודד עם תאים כאלה, אולם' כשהיא נכשלת במשימתה, נוצר גידול ממאיר, שעלול להביא למוות.

הרפואה המודרנית מצליחה להתמודד כראוי עם חלק מסוגי הסרטן ועם השנים השתכללו דרכי הטיפול וגדל מספר סוגי הסרטן שלהם ניתן מענה.

טיפול בסרטן נעשה במספר דרכים: ניתוח להוצאת הגידול (היעיל ביותר), טיפולים כימותרפיים, הקרנות, טיפול הורמונלי וטיפול ביולוגי – ושילובים ביניהם. 

37 (2)
13508

אבחון המחלה אינו פשוט ומצריך בדיקות מרובות, קשות ולא נעימות.

התהליך עשוי להימשך חודשים ארוכים והוא מלווה בכאבים, בחוסר תיאבון, בהפרעות שינה, בהפרעות שונות בתפקודי הגוף ובתסכול רב. לכן, במקרים רבים, ללא טיפול תומך בסרטן, החולים מגיעים לניתוח במצב גופני ונפשי ירוד, שמגביר את הסיכוי לסיבוכים במהלך הניתוח ולאחריו וגורם להחלמה איטית, עם נטייה מוגברת להתפתחות זיהומים וסיבוכים נוספים.

רבים מהחולים ממשיכים לשלב הטיפולים הכימותרפיים, כעבור שלושה עד שישה שבועות מהניתוח. אלה טיפולים קשים ואגרסיביים, שהורסים בעיקר תאים שנמצאים בקצב חלוקה מהיר: שורשי השיער, רירית מערכת העיכול, מוח העצם, תאי הזרע. רוב תופעות הלוואי של החולים נגרמות בארבע המערכות האלה. אחת הבולטות שבהן היא התפתחות נזק ברירית המעיים ועל רקע זה מתרחשת הפרעה הולכת וגוברת ביכולת הספיגה שלהם.

במצב זה קיים קושי רב בספיגת מזון ותוספי מזון, כמו ויטמינים ומינרלים הנלקחים דרך הפה.

פרק הזמן העובר בין הניתוח ותחילת הטיפולים הכימותרפיים אינו מספיק, בדרך כלל,  להתאוששות ספונטנית של הגוף והחולה מגיע לשלב זה תשוש מאוד. בשל כך, עולה הסיכון לתופעות לוואי והן מופיעות בכמות ובעוצמה גדולות יותר.

כתוצאה מכך, טיפולים רבים נדחים, מתפתחים סיבוכים נוספים שמצריכים אשפוזים חוזרים ומתן תרופות אנטיביוטיות מרובות והמערכה החיסונית נחלשת עוד יותר. החולים מאבדים ממשקלם, המערכות הפנימיות שלהם אינן מתפקדות במלואן והם אינם מצליחים לקבל את יתר הטיפולים הכימותרפיים בזמן.

לפעמים, האונקולוגים מחליטים להעלות את מינוני התרופות הכימותרפיות או להוסיף תרופה חדשה, כדי ליצור השפעה אגרסיבית יותר על הסרטן, אולם הדבר גם מגביר את סבלו של החולה: שינויים תכופים במצב הרוח, פגיעה באיכות השינה, הקאות, שלשולים, פצעים בפה וחוסר תיאבון. לעתים, כדי להקל על החולה, האונקולוג מוריד את המינון בגלל תופעות הלוואי, אבל בכך יורדת גם יעילות הטיפול.

טיפול תומך בחולי סרטן 

טיפול תומך – הרופא האחראי
בראש המחלקה לתמיכה בחולי סרטן עומד ד"ר יוסף דיין, מנהל המרכז.

טיפול תומך – הצוות הרפואי המלווה

מרכז רפואי  ד”ר דיין לרפואה משולבת היא מרפאה שמחבקת. המחלקה לתמיכה בחולי סרטן מעניקה טיפול תומך לחולי סרטן אינדיבידואלי לכל חולה ומלווים אותו בתמיכה נפשית, אישית וקבוצתית, תוך שמירה על קשר רצוף עימו, כולל במענה קולי ובאיתורית.

חשוב להדגיש, כי אין סתירה בין הטיפול האונקולוגי לטיפול תומך בסרטן. אנחנו נמצאים בקשר הדוק עם הרופא המטפל ומשמשים רק "טייסי המשנה" לידו. 

אנחנו מאמינים כי הטיפול בחולה מחייב גם טיפול מערכתי במשפחתו התומכת ולכן אנחנו מאפשרים לבני המשפחה לפנות אלינו בכל בעיה ובכל זמן.

קישורים:

"מטפלים בחולה ולא במחלה" (מעריב, 24.2.2004) – כתבה אודות מרכז ד"ר דיין וטיפול תמיכה בחולי סרטן

נגישות

לתאום פגישה

מוזמנים לשלוח לנו הודעה